Siirry sisältöön

Uusi huussi

 

Auringonlasku mökkirannassa

Pohdiskelin mistä tämän kirjoittelun aloittaisin. Toivoin, että vinkkiä tulisi edelliseen postaukseen, mutta vähän laihaksi jäi saldo. Kiitos kuitenkin heille, jotka kommentoivat ja laittoivat viestiä facebookin kautta. Enemmän toivetta oli arkisista jutuista ja vinkeistä. Joten tässä nyt sitten arkea parhaimmillaan: nimittäin uuden huussin rakentamista.

Huussi kasattuna ja ikkuna-aukko tehtynä

Ikkuna asennettuna

Koitin etsiä netin syövereistä inspiraatiota ulkohuusseista ja niiden sisustuksesta, mutta eipä sieltä kovin kummoisia löytynyt. Jouduin sitten ihan itse hieromaan aivonystyröitäni ja kaivelemaan inspiraatiota.

Päätimme ostaa ihan perushuussin, joka löytyisi heti varastosta ja omamme haimmekin täältä.

Meren ääressä kun ollaan niin emme tyytyneet ikkunattomaan koppiin, vaan teimme ikkunan sivuseinään. Tässä mallissa ovessa oli valmiiksi ikkuna. Ikkunasta näkyy vain pihamaata, joten se ei palvellut tarkoitustamme.

Huussiin tulee perinteinen kuivikekäymälä . Tämä malli asennetaan suoraan lattiapinnan päälle. Tähän huussirakennukseen on mahdollista asentaa myös sellainen käymälä, joka tyhjennetään takana olevasta luukusta ja ohjeet kasaukseen ja paketissa olevat osat onkin annettu tähän tarkoitukseen. Me hieman oikaisimme ja jätimme yhden hirsikerroksen alarakenteesta pois ja näin saimme lattian hieman matalammalle kuin alkuperäisessä ohjeessa. ”Pöntön” vihreä väri hieman harmitti, olisin halunnut sellaisen tummanharmaan, mutta mies oli jo ehtinyt tilata tämän. Mutta siitä se ajatus sitten lähti :)

Huussi kasattuna, ja jos miehiä on eksynyt blogiin niin kuvassa myös oman mieheni aarre BMB sarvitraktori vm-58

Oletko sinä kuullut, että huussin pitää olla sisältä sininen, jotta kärpäset pysyvät poissa? No, minä olen, mutta haluan silti väittää vastaan :) Jos meille olisi tullut harmaa pönttö, takaseinä olisi todennäköisesti ollut turkoosin sininen, mutta tuo vihreä pisti ideanystyräni pyörimään. Muistin, että kaapissani on joskus kauan aikaa sitten tilaamani verho, jossa on vihreää ja muutamaa muuta väriä. Painelin maalikauppaan ja löysinkin verhoihin täysin sopivan sävyn!

Pidän teidät vielä hetken jännityksessä. Sitä ennen voitte ihastella meidän vanhaa huussia. Eihän siinä mitään varsinaista vikaa ollut, mutta eihän se kauhean ihanakaan ollut :/

Vanha huussi, siinäkin merinäköala :) ja toinen aarre 165 Massikka

Huomatkaa kuvassa näkyvä traktori. Viimeinen kipinä uudelle huussille oli tämän traktorin saapuminen tontille. Se kun ei kuulemma voi olla parkissa huussin vieressä, heh,heh. No, se oli minun onneni ja sain vihdoin mieheenkin vauhtia uuden huussin suhteen.

Sitten siihen värimaailmaan. Yhdessä kuvassa pilkahti jo täydellisesti väreihin sopiva kukka. Sain nimittäin lahjaksi todella upean fuksianpunaisen alppiruusun. Sen kiiltävän vihreät lehdet oikein korostivat fuksianpunaista väriä. Huussin viereen on tulossa iso kukkapenkki , johon alppiruusukin on tarkoitus istuttaa.

Takaseinä kertaalleen maalattuna

Jo ensimmäinen maalikerros varmisti valinnan oikeaksi, vitsit tästä tulee upea! Sisäkatto ja muut seinät tulivat valkoisella. Toisen maalikerroksen jälkeen päästiin asentamaan lattiamatto ja listat, verhokin pääsi paikalleen. Lattiamatto löytyi K-Raudan mattopisteeltä jämä matoista. Kannattaa kierrellä rautakauppoja, useasti siellä lojuu ylijääneitä mattoja kivaan tarjoushintaan. Tämä matto oli juuri oikean värinen, mutta mattoon oli kirjoitettu kooksi 130 x 400. Ja meidän tarvitseman palan koko oli 134,5 x 134,5, eli 4,5 cm liian kapea :/  Pyysin vielä myyjää tarkistamaan jos mattoa ei oltukaan mitattu niin tarkasti. Ja tosiaan koko olikin 135 x 400, jee!!

Listojen sovitusta paikoilleen

Aika useasti huusseissa pönttö on asetettu keskelle tilaa ja muut tavarat on sijoitettu joko lattialle tai kiinni seinään. Meillä ikkunan alle tuli hylly, johon saadaan tarvittavat jutut. Pönttö sijoitettiin toiseen reunaan hieman vinottain, jolloin tila riittää hyvin molemmin puolin.

Paintilla kyhätty suuntaa antava malli pohjasta, ei mittakaavassa

 

Pöntön sovitusta paikoilleen

 

Hyllykin paikoillaan

Sitten päästiinkin parhaimpaan vaiheeseen, sisustamiseen :) Yllätys ei liene suuri, että sisustustuotteet löytyi pitkälti omasta kaupasta. Ainoastaan käsipyyhkeille ( vauvojen kosteuspyyhkeet) ompelin itse jonkunmoisen suojapussin ja tein ohjeet miten huussissa toimitaan :D :D Ohjeet laitoin mustiin kehyksiin. Kehyksen olisi voinut kiinnittää myös seinälle, mutta ainakin toistaiseksi sen paikka on hyllyllä. Käsipyyhkeille valikoitui roskikseksi valkoinen Koziolin Jim-roskis. Pohdittiin mustan ja valkoisen välillä, mutta musta hallitsi liikaa ja vei huomion pois maisemasta. Valkoinen upposi kivemmin seinän sävyyn.

Ikkunasta avautuva maisema, KJ kehys ja Jim roskis

Hyllylle jäi vielä hyvin tilaa käsipyyhkeille, Villa Collectionin tuoksukynttilälle, sekä maljakolle ja kukalle. Roskiksen viereen sopi vielä syksyn pimeitä iltoja varten led-lamppu. Ja näidenkin lisäksi jäi vielä laskutilaa. Mikäli yhtään meidän nuorisoa tunnen niin kännykkä ainakin kulkee matkassa mukana.

 

Vessapapereille ja lehdille löytyy vielä teline hyllyn alta. Siitä en huomannut ottaa kunnollista kuvaa, mutta tuolla hyllyn alla se pilkottaa. Lehtiä on tarkoitus laittaa ylähyllylle ja alahyllylle mahtui papereita kahteen kerrokseen.

Olen todella tyytyväinen uuteen huussiimme, tekisi mieleni melkein järjestää tuparit sen kunniaksi. Voisi tuttavat olla ihmeissään  :D :D Toivottavasti saitte tästä inspiraatiota tehdä teidänkin huussista paikka, jossa viihtyy ;)

-Laura-

 

 

1 kommentti

  1. Matti Hirvonen 24.7.2018 klo 21:24

    Mukava, käytännönläheinen artikkeli. Kauniisti tehty puusee. Enemmän kuin ne apaattiset huussit. Tällä puuseellä on elämä edessään. Tekisi mieli sanoa, että arikkeli on melkein p:stä, kun on läheltä sitä wc:n käytön osalta. Positiivisella tavalla. Hyvää kesän jatkoa Laura Aro!

Kirjoita kommentti

Ostoskori
There are no products in the cart!
Välisumma
0,00
Yhteensä
0,00
0
Vieritä ylös